Blog

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur: wat is dat nou precies? En waarom is hyaluronzuur goed voor je huid?

10.10.2022

Hyaluronzuur is een suiker-molecuul wat van nature in onze huid en bindweefsel voorkomt. Naast dat hyaluronzuur bijdraagt aan een goede structuur van de huid, trekt hyaluronzuur ook watermoleculen aan. Het speelt dus een erg belangrijke rol in de elasticiteit en hydratatie van de huid.

Wat doet hyaluronzuur voor de huid?

  • Het houdt de huid stevig door stimulatie van de collageen en elastine productie
  • Het hydrateert de huid door zijn vocht aantrekkende effect
  • Het houdt de huid elastisch
  • Het beschermt de huid tegen vrije radicalen doordat het een antioxiderend effect heeft

Voor wie is hyaluronzuur geschikt?

Een groot voordeel van hyaluronzuur is dat het erg breed toepasbaar is. Omdat het een lichaamseigen stof is, is het dus zeer veilig en geschikt voor alle huidcondities. Het is uiterst geschikt voor iedereen die de vroegtijdige tekenen van huidveroudering wilt aanpakken. Naarmate we ouder worden, neemt namelijk de concentratie hyaluronzuur in de huid flink af. Het lichaam maakt dit verloren hyaluronzuur zelf niet meer aan. Daarom kunnen injectable behandelingen met hyaluronzuur, zoals fillers of Profhilo, een ideale en effectieve oplossing bieden. Tevens is hyaluronzuur op waterbasis en niet-comedogeen, wat het ook uiterst geschikt maakt voor mensen met een gevoelige of acné-gevoelige huid.

Welke behandelingen met hyaluronzuur bestaan er?

Tegenwoordig zijn alle fillers gebaseerd op hyaluronzuur. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten fillers, deze verschillen namelijk in dikte en stevigheid. Voor elke behandeling in het gezicht is er een specifieke filler, afhankelijk van de diepte en locatie van het te behandelen gebied.

Naast fillers, is ook Profhilo een steeds populairdere injectable behandeling. Profhilo is een behandeling waarbij er 100% puur hyaluronzuur in de huid geïnjecteerd wordt. Niet alleen geeft het dus een flinke boost van hyaluronzuur aan de huid, ook stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine op de lange termijn. Dit zorgt dus voor algehele versteviging van de huid, een ideale behandeling om huidverslapping en -veroudering tegen te gaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow

Vragen? Neem contact met ons op