Behandeling

Gummy smile

Overmatig zichtbaar tandvlees tijdens het lachen wordt ook wel een ‘gummy smile’ genoemd. Heb jij hier last van en beperkt het jouw plezier in hard lachen? Dat is zonde! Met een subtiele behandeling kan dit gemakkelijk worden gecorrigeerd.

Een gummy smile is een lach waarbij het tandvlees zichtbaar wordt, vandaar de naam ‘gummy smile’. Het ontstaat doordat er een te grote spanning zit op de spier die de bovenlip omhoogtrekt. Het heeft dus niks te maken met de hoeveelheid tandvlees die iemand heeft. Het is enkel bij de ene persoon meer zichtbaar dan bij de ander. Jammer genoeg kan een gummy smile bij sommigen voor onzekerheid of terughoudendheid met het lachen betekenen. Middels een behandeling met botox kan dit probleem worden verholpen.

Botox is een spierontspanner die ervoor zorgen dat de spiertjes die de bovenlip omhoog trekken tijdelijk minder hard samenspannen. Doordat deze spiertjes niet goed meer samenspannen, wordt de bovenlip niet meer zo hard naar boven getrokken. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar tijdens het lachen.

Hoelang resultaat?

Gemiddeld blijft botox 3 tot 4 maanden werkzaam. Bij JECT Clinics bieden we naast de reguliere botox Azzalure ook Alluzience aan, deze kan langer werkzaam zijn tot 6 maanden. Na die tijd zullen de behandelde spieren langzaamaan steeds meer gaan werken. Als de botox is uitgewerkt, kan de behandeling worden herhaald. Herhaling van de behandeling is belangrijk om het resultaat zo goed mogelijk te behouden.

Prijzen

Benieuwd hoe een gummy smile behandeling jouw uitstraling kan verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-clinics-arrow

Vragen? Neem contact met ons op