Behandeling

Bovenooglidcorrectie

De ogen spelen een grote rol in onze eerste indruk. Met het verouderen wordt de huid van de bovenoogleden slapper en gaat het meer hangen. Dit is een natuurlijk proces waar iedereen op een punt in zijn of haar leven mee te maken zal krijgen. Hangende oogleden kunnen een vermoeide en verouderde blik geven. In extreme gevallen kunnen ze zelfs ook beperking van het zicht veroorzaken. Middels een bovenooglidcorrectie wordt het huidoverschot weggehaald, om de ogen weer hun open en frisse uitstraling terug te geven.

Bij een bovenooglidcorrectie zijn er drie soorten weefsels van belang: de huid, het spierweefsel en het vetweefsel van de oogleden. In sommige gevallen gaat het enkel om een huidoverschot en is er geen betrokkenheid van spier- of vetweefsel. In andere gevallen gaat het om een huidoverschot en verslapping van het ooglidspiertje. In deze gevallen wordt het huidoverschot weggehaald en het verslapte spiertje weer gelift naar zijn natuurlijke positie.

Als laatst kan men ook een huidoverschot hebben, met betrokkenheid van zowel het spier- als vetweefsel van de oogleden. Hierbij is het natuurlijke vetweefsel rondom de ogen uitgezakt en heeft het zich verzameld in de verslapte huid. Dit draagt vaak bij aan een extra hangend effect. In deze gevallen wordt het huidoverschot tezamen met het vetweefsel weggehaald en wordt het ooglidspiertje eveneens gelift naar zijn natuurlijke positie.

Tijdens een vrijblijvend consult met onze chirurg Dr. Vinay Balesar wordt er gekeken welke indicatie u heeft voor een bovenooglidcorrectie.

Onze prijzen

Stappenplan

1

Vrijblijvend consult

2

Inplannen behandeling

3

Pre-operatief gesprek

4

Ingreep

5

Nazorg

6

Nacontrole

Wij begrijpen dat een cosmetische ingreep een spannend proces voor u kan zijn. Ons team van specialisten zal u daarom uitgebreid door iedere stap van het proces begeleiden. Allereerst vindt een uitgebreid vrijblijvend consult plaats met chirurg Dr. Balesar. Indien er besloten wordt voor een ingreep wordt deze op een geschikt moment voor u ingepland.

U zult dan gedetailleerde informatie ontvangen over de juiste voorbereiding. Een dag voor de ingreep neemt ons team telefonisch contact met u op om alle stappen nog eens goed te doorlopen, en om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden. Na de ingreep krijgt u opnieuw gedetailleerde informatie mee over de juiste nazorg. Een week na de ingreep vindt een controle plaats bij uw behandelend chirurg.  

Ooglidcorrectie bij JECT Clinics

Benieuwd hoe een bovenooglidcorrectie jouw uitstraling kan verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-clinics-arrow

Vragen? Neem contact met ons op