Behandeling

Voorhoofd

Stoor jij je aan de horizontale lijntjes in het voorhoofd? Het kan een verouderde blik geven. Middels een behandeling met botox kunnen deze lijntjes vervagen of zelfs verdwijnen!

De voorhoofdrimpels zijn de horizontale rimpels in het voorhoofd. Ze worden gevormd door het optrekken van de wenkbrauwen. Vaak hebben mensen niet door hoe vaak ze de wenkbrauwen gedurende de dag optrekken. Vooral mensen die erg expressief zijn in het gezicht tijdens het praten, trekken onbewust de wenkbrauwen vaak omhoog. Bij het optrekken van de wenkbrauwen trekt de voorhoofdspier samen, waardoor er horizontale rimpels in de huid ontstaan. Na verloop van tijd zullen deze rimpels ook zichtbaar zijn in een neutrale gezichtsuitdrukking. Dat kan erg storend zijn, doordat ze het gezicht flink doen verouderen.

Botox is een spierontspanner die ervoor zorgt dat de voorhoofdsspier tijdelijk minder hard samenspant. Doordat de spier niet goed meer samenspant, kunnen er geen rimpeltjes meer in de huid gevormd worden. Hierdoor wordt de huid gladder en strakker. De voorhoofdsrimpels kunnen daarmee zowel verminderd als voorkomen worden.

Wanneer starten met botox?

Het ideale moment om te starten met botox is wanneer de voorhoofdsrimpels zichtbaar worden in een neutrale gezichtsuitdrukking. Vanaf dit moment zullen de rimpels namelijk alleen maar dieper worden. De botox zal op dit moment niet alleen de rimpels laten verdwijnen, maar heeft ook een preventief effect. Het voorkomt namelijk dat de rimpels veel dieper worden.

Hoe lang resultaat?

Gemiddeld blijft botox 3 tot 4 maanden werkzaam. Na die tijd zullen de behandelde spieren langzaamaan steeds meer gaan werken. Als de botox is uitgewerkt, kan de behandeling worden herhaald. Herhaling van de behandeling is belangrijk om het resultaat zo goed mogelijk te behouden.

fillers-image

Benieuwd hoe een voorhoofd behandeling jouw uitstraling kan verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-clinics-arrow

Vragen? Neem contact met ons op