Behandeling

Face slimming

Stoor jij je aan een overactieve kaakspier? Maakt dit jouw gezicht breed, of heb je last van tandenknarsen? Een behandeling met botox zorgt ervoor dat de spier zich ontspant en een ‘face slimming’ effect geeft.

Als de kaakspier dusdanig flink ontwikkeld is, kan het het gezicht breder maken. Voor mannen kan dit juist vaak gewenst zijn, maar bij vrouwen iets minder. Wanneer het accent op de brede kaaklijn ligt, komen de jukbeenderen minder tot uiting. Dit kan worden verholpen door de kauwspieren te behandelen met botox, waardoor ze zullen slinken en de kaaklijn minder breed zal lijken. Vandaar de naam ‘face slimming’. Op deze manier wordt de verhouding tussen de kaaklijn en de jukbeenderen hersteld. Zo kan de ideale V-vorm in het gezicht tot stand komen. Verder kan ten gevolge van de sterke kauwspieren sprake zijn van pijnklachten in de kaken of tandenknarsen. Ook deze problemen worden verholpen door een behandeling met botox.

Botox is een spierontspanner die ervoor zorgen dat de kaakspier tijdelijk minder hard samenspant. Dit heeft geen effect op het kauwen zelf of het bewegen van de kaak, doordat hier nog veel andere spiertjes bij betrokken zijn. Doordat deze kaakspier minder hard samenspant, zal het afnemen in grootte. Dit kan leiden tot een versmalling van het gezicht.

Hoelang resultaat?

Gemiddeld blijft botox 3 tot 4 maanden werkzaam. Bij JECT Clinics bieden we naast de reguliere botox Azzalure ook Alluzience aan, deze kan langer werkzaam zijn tot 6 maanden. Na die tijd zullen de behandelde spieren langzaamaan steeds meer gaan werken. Als de botox is uitgewerkt, kan de behandeling worden herhaald. Herhaling van de behandeling is belangrijk om het resultaat zo goed mogelijk te behouden.

Prijzen

Benieuwd hoe een face slimming behandeling jouw uitstraling kan verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-clinics-arrow

Vragen? Neem contact met ons op