Behandeling

Skinboosters

Kan jouw huid een oppepper gebruiken? Heb je last van een doffe huid of heb je last van fijne lijntjes en rimpeltjes? Of wil je jouw huid simpelweg goed onderhouden ter preventie van deze problemen? Dan is een skinbooster jouw ideale behandeling!

Schoonheid begint bij een gezonde en stralende huid. Het is dan ook belangrijk om de huidkwaliteit goed te onderhouden. Gedurende ons leven wordt de huid namelijk blootgesteld aan veel schadelijke factoren. Met de leeftijd ziet men dan ook verandering optreden in de huid: het wordt slapper en er ontstaan lijntjes en rimpeltjes. Dit komt onder andere doordat de hoeveelheid natuurlijk hyaluronzuur in de huid afneemt.

Middels een skinbooster behandeling wordt de hoeveelheid van dit natuurlijk hyaluronzuur weer hersteld. Hierdoor verstevigt de huid en verminderen lijntjes en rimpeltjes. Een skinbooster vult dus niet op, zoals fillers wel kunnen. Echter, een skinbooster focust zich op het verbeteren van de huidkwaliteit.

Daarnaast heeft het ook een preventieve werking. Door te starten met skinbooster behandelingen vóórdat huidverslapping optreedt en deze lijntjes ontstaan, voorkom je dat dit op latere leeftijd erg zichtbaar wordt.

Waarom een skinbooster?

  • Vermindert lijntjes en rimpeltjes op een natuurlijke manier

  • Herstelt de hoeveelheid natuurlijk hyaluronzuur in de huid

  • Preventie van huidverslapping

Welke gebieden kun je met een skinbooster behandelen?

Alle gebieden in het gezicht kunnen behandeld worden met een skinbooster. Populaire gebieden zijn de wangen, fijne lijntjes rondom de mond of juist meer onder de ogen. Focus jij je niet op één bepaald gebied? Dan kun je ook de skinbooster gelijkmatig verdelen over het gehele gezicht.

Welke producten worden er gebruikt?

Wij maken gebruik van de skinboosters van Restylane. Dit zijn de Skinbooster Vital en Skinbooster Vital Light. De twee varianten verschillen in hoeveelheid hyaluronzuur. Jouw behandelend arts zal passend advies geven over welke variant het beste geschikt is voor jouw huid.

Hoe gaat een skinbooster behandeling in zijn werk?

Als eerst bespreek je samen met de behandelend arts jouw wensen en behoeften. Vervolgens wordt er gekeken naar welke gebieden in het gezicht behandeld zullen worden. Aan de hand hiervan wordt bepaald welke hoeveelheid gebruikt dient te worden. Gemiddeld ligt dit tussen de 1,0 ml en 3,0 ml per sessie. Dan wordt het behandelgebied gedesinfecteerd en wordt de behandeling uitgevoerd. Dit gebeurt middels zeer kleine en oppervlakkige prikjes. Het proces duurt vaak niet langer dan vijf minuten. Hierna zal de arts het behandelde gebied masseren. Er worden altijd foto’s gemaakt voor jouw medisch dossier. Hierna is de behandeling klaar en kun je genieten van het resultaat!

Hoe lang is het effect van een skinbooster zichtbaar?

Over het algemeen worden 2-3 sessies aangeraden voor een optimaal resultaat met tussenpozen van 4 weken, echter het kan zijn dat na 1 sessie voldoende resultaat is bereikt. Het effect van een skinbooster is gemiddeld 9-12 maanden zichtbaar. Hier kan sterke variatie in zitten, afhankelijk van de huidkwaliteit.

Onze prijzen

ject clinics skinbooster

Benieuwd hoe skinboosters jouw uitstraling kunnen verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-arrow

Vragen? Neem contact met ons op