Blog

Hoe lang blijven traangoot fillers zitten?

Traangoot fillers kunnen een ideale en effectieve oplossing bieden tegen een vermoeide blik. Maar hoelang heb je er eigenlijk plezier van?

18.12.2023

Van de traangoot filler behandeling heb je vaak lang plezier. De filler blijft gemiddeld 12 tot 18 maanden zitten. In deze periode wordt de filler geleidelijk door het eigen lichaam afgebroken. Als de filler volledig is afgebroken, kan de behandeling weer herhaald worden.

Traangoot fillers worden gebruikt om de diepte onder de ogen op te vullen. Een diepe traangoot kan namelijk een vermoeide blik geven, ondanks je helemaal niet moe bent. De traangoot filler is een erg dunne filler die zich mooi in het gebied onder de ogen verspreid. Doordat de diepte wordt opgevuld, en vaak de donkere verkleuring ook wat vermindert, geeft dit een mooie frisse en open blik.

Waarom blijft de traangoot filler langer zitten?

Gemiddeld blijven hyaluronzuur fillers ongeveer 9 tot 12 maanden zitten. Natuurlijk verschilt de precieze effectduur per type filler, per locatie van het behandelde gebied en uiteraard per persoon.

De reden dat traangoot fillers langer blijven zitten, heeft vooral te maken met de locatie van de filler. In een dynamisch gebied, bijvoorbeeld rondom de mond, vindt veel beweging plaats. Dat zorgt voor een hogere bloedvoorziening wat uiteindelijk de filler sneller zal doen afbreken. Onder de ogen is het gebied nauwelijks tot niet dynamisch. Daardoor duurt het langer voordat de filler daar is afgebroken.

Wanneer moet ik de behandeling opnieuw doen?

Wanneer de filler door het lichaam is afgebroken, kun je de behandeling weer herhalen. Vaak is dit na één of anderhalf jaar. Zo kun je het resultaat mooi onderhouden. Natuurlijk kun je jouw arts goed laten kijken of er nog filler aanwezig is. Is er toch nog een laagje filler aanwezig? Dan is het verstandig om de behandeling met een kleinere hoeveelheid filler uit te voeren, bijvoorbeeld 0,5 ml. Zo voorkom je ‘overvulling’ van het gebied en daarmee ook de kans op te veel vocht.

Benieuwd of een traangoot filler behandeling iets voor jou is?

Bij JECT Clinics hebben onze artsen uitgebreide ervaring met het plaatsen van traangoot fillers. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Boek gerust een vrijblijvend consult met een van onze artsen en laat je informeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow

Vragen? Neem contact met ons op