Blog

Wat zijn bijwerkingen van een traangoot filler?

Met traangoot fillers kunnen de gootjes onder de ogen worden opgevuld voor een frisse blik. Maar welke bijwerkingen heeft het eigenlijk?

10.10.2022

Traangoot fillers worden gebruikt om de diepte onder de ogen op te vullen. Een diepe traangoot kan namelijk een vermoeide blik geven, ondanks je helemaal niet moe bent. De traangoot filler is een erg dunne filler die zich mooi in het gebied onder de ogen verspreid. Doordat de diepte wordt opgevuld, en daarbij vaak de donkere verkleuring ook vermindert, geeft dit een mooie frisse en open blik.

Zoals bij elke medische of cosmetische behandeling, bestaan er mogelijke bijwerkingen aan deze behandeling. Om het risico op deze bijwerkingen te beperken, is het van groot belang dat deze behandeling alleen wordt uitgevoerd bij de juiste indicatiestelling. Vanzelfsprekend zullen onze artsen je daarin sturen en medisch advies geven.

Wat zijn bijwerkingen van traangoot fillers?

  • Het aantrekken van te veel vocht onder de ogen is de meest bekende bijwerking van traangoot fillers. Het gebied onder de ogen is zeer gevoelig voor vocht. Als er te veel vocht wordt aangetrokken door de filler, kan dit resulteren in vochtzakjes onder de ogen. Dat is erg vervelend, omdat dit júist weer een vermoeide blik kan geven. Gelukkig vermindert dit vaak vanzelf en zijn er oplossingen om dit te verhelpen.
  • Verder kunnen traangoot fillers zorgen voor tijdelijke zwelling onder de ogen. Dit komt niet door te veel vocht, maar door de reactie van het omliggende weefsel op de filler. Dit trekt vaak weg binnen enkele dagen na de behandeling.
  • Blauwe plekjes komen nauwelijks voor na een traangoot filler behandeling. Dit komt doordat de behandeling met een canule wordt uitgevoerd, in plaats van met een naaldje. Doordat een canule een stomp uiteinde heeft, kunnen er geen vaatjes of andere structuren beschadigd raken. Daarmee is de kans op blauwe plekjes onder de ogen dus vrijwel nul.

Kun je te veel vocht onder de ogen voorkomen?

Voor het laten uitvoeren van een traangoot filler is een goede indicatie van groot belang. Niet iedereen is namelijk een geschikte kandidaat voor deze behandeling. Laat je dus altijd goed adviseren door een ervaren en kundige arts. Heb jij een goede indicatie voor traangoot fillers? Dan is de kans aanzienlijk kleiner dat jij last zult hebben van te veel vocht onder de ogen. Echter is de kans nooit nul.

Ik heb te veel vocht onder mijn ogen na een traangoot filler behandeling: wat nu?

Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren op het probleem op te lossen. Allereerst kun je het gebied masseren. Zo stimuleer je het lichaam om de vocht op die specifieke plek sneller te laten afvoeren. De arts zal uiteraard deze massage instructies demonstreren. Ondanks dit een effectieve manier is om het vocht te laten afnemen, kan het wel een aantal weken duren voordat al het vocht echt verdwenen is.

Is de hoeveelheid vocht onder de ogen te groot?

Dan heeft jouw lichaam te heftig gereageerd op de filler en is dit voor jou niet geschikt. In dat geval zal de filler moeten worden opgelost met het oplosmiddel hyaluronidase. Dat gebeurt middels zeer kleine prikjes in het gebied van de filler. Dit is een snelle methode, de filler is dan binnen 48 uur verdwenen. Natuurlijk heeft het vocht wat zich verzameld heeft vaak langer nodig om volledig te verdwijnen. Hiervoor is het masseren opnieuw een goed hulpmiddel.

Welke filler wordt er voor de traangoten gebruikt?

Bij JECT Clinics maken wij voor de traangoot behandeling gebruik van de Teosyal Redensity 2 filler. Deze filler is speciaal ontworpen voor de traangoot behandeling. De filler is op basis van hyaluronzuur en is erg dun, zodat het zich mooi verspreid in het gebied van de traangoot. Het bijzondere aan deze filler is dat het zo minimaal mogelijk vocht aantrekt van alle fillers. Dat is belangrijk om de kans op te veel vocht onder de ogen te beperken.

Benieuwd of traangoot fillers iets voor jou is?

Bij JECT Clinics hebben onze artsen uitgebreide ervaring met het plaatsen van traangoot fillers. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Boek gerust een vrijblijvend consult met een van onze artsen en laat je informeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow

Vragen? Neem contact met ons op