over ons

Botox Amsterdam

Ben je opzoek naar een betrouwbare kliniek voor botox in Amsterdam? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Stoor jij je aan je rimpels? Heb je last van een boze blik of een zwaar gevoel rondom je ogen? Of heb je last van terugkerende hoofdpijn?

Een vertrouwd adres voor botox in Amsterdam

Botox kan uitkomst bieden voor cosmetische en medische redenen. Botuline toxine is een spierontspanner die ervoor zorgt dat de behandelde spier tijdelijk niet meer kan samentrekken. Doordat de spier niet meer goed samentrekt, kan er geen rimpel meer in de huid gevormd worden. Hierdoor wordt de huid gladder en strakker. Rimpels kunnen daarmee zowel verminderd als voorkomen worden.

Een behandeling met botox geeft ongeveer drie tot vier maanden resultaat. Daarna kan de behandeling herhaald worden. Bij JECT Clinics bieden wij tevens Alluzience aan. Deze spierontspanner blijft gemiddeld vijf tot zes maanden effectief.

Welke behandelingen zijn er?

Onze prijzen

Veelgestelde vragen

Wat is botox?
ject-arrow

Botox, oftewel botuline toxine, zijn neuromodulators die de behandelende spieren tijdelijk ontspannen. Dit gebeurt doordat op celniveau de overgang van zenuw naar spier geblokkeerd wordt. Zo krijgt de spier tijdelijk geen signaal om samen te trekken. De huid ligt als een dekentje over de gezichtsspieren heen. Wanneer deze spieren niet meer kunnen samentrekken, kan het ook geen rimpel meer in de huid creëren. Naast dat het bestaande rimpels kan vervagen, werkt het dus ook preventief. Dat is vooral gunstig voor als je tussen de twintig en dertig jaar oud bent, en rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

Is botox veilig?
ject-arrow

Botuline toxine wordt wereldwijd als zeer veilig beschouwd. Het wordt immers sinds de jaren zeventig gebruikt in de geneeskunde voor verschillende medische doeleinden. Klinisch en wetenschappelijk onderzoek hebben de veiligheid van botox reeds jarenlang aangetoond. Desalniettemin is het belangrijk om spierontspanners behandeling bij een professionele kliniek met ervaren arts te laten uitvoeren. Als de behandeling niet kundig wordt uitgevoerd, kan het zo zijn dat verkeerde gezichtsspieren geraakt worden en daarbij ongewenste effecten geven. Ook is het mogelijk dat mensen overgevoelig zijn voor (een van de bestanddelen) van botox. Het is van belang dat in dat geval een arts adequaat en medisch kan handelen.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?
ject-arrow

Na de behandeling is het mogelijk dat er milde zwelling en roodheid rondom de injectieplaats aanwezig is. In enkele gevallen kan er sprake zijn van een klein blauw plekje.

Bijwerkingen van botox zijn zeldzaam. Soms kunnen mensen tijdelijk wat hoofdpijn ervaren ongeveer een week na de behandeling. Bij bepaalde gebieden, zoals het voorhoofd, kan er in de eerste twee weken een strak gevoel ervaren worden. Ook kan er bij bepaalde gebieden in de eerste weken wat vocht rondom de ogen verzamelen. Vaak moet je lichaam dan wennen aan de werking van de botulinetoxine. Deze bijwerkingen verdwijnen vaak vanzelf.

Indien de botox niet goed is geïnjecteerd, of de nazorgadviezen niet goed zijn opgevolgd, kan het zo zijn dat de spierontspanners op een onbedoelde spier inwerken. Er kunnen dan zeldzame bijwerkingen optreden, zoals een hangende wenkbrauw of een hangend ooglid. Bij een professionele kliniek met veel ervaring treden deze bijwerkingen vrijwel nooit op.

In het meest uiterste geval is er sprake van een overgevoeligheid of allergie voor een bestanddeel van de botox. Dit kan zich uiten in overmatige zwelling of roodheid van de huid. In dat geval kan het nodig zijn dat de arts antiallergische medicatie voorschrijft.

Met welke botox werkt JECT Clinics?
ject-arrow

Bij JECT Clinics wordt er gewerkt met Azzalure en Alluzience. Beide botulinetoxinen zijn afkomstig van Galderma, Europa’s grootste fabrikant op gebied van dermatologische injectables.

Deze A-merken zijn al jaren op de markt en hebben goede ervaring. Uniek aan beide merken is de snelle werkingsduur. Waar andere spierontspanners soorten tien tot veertien dagen nodig hebben om te werken, start de Azzalure vaak al na vijf dagen en de Alluzience zelfs al na 24 uur.

Wat mag je wel en niet na een behandeling met botox?
ject-arrow

Na een behandeling is het belangrijk ervoor te zorgen dat de spierontspanners zich niet kunnen verplaatsen. Hiervoor is het belangrijk de eerste zes uur niet plat te liggen. Ook mag je niet in het behandelde gewricht wrijven of duwen.

De eerste twee dagen mag je niet sporten of zware dingen tillen. Ook wordt een bezoek aan de sauna, spa of het zwembad afgeraden. Dit zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop naar de huid gestimuleerd wordt, waardoor de botox kan worden afgevoerd.

Hoe vaak moet je een behandeling met botox herhalen?
ject-arrow

Een behandeling werkt gemiddeld drie tot vier maanden. Wanneer het effect van de botox afneemt, is het aan te raden de behandeling te herhalen. Zo kun je het resultaat goed onderhouden en hoef je niet steeds vanaf nul te beginnen. Als de behandeling met botox in het begin regelmatig herhaald worden, wordt het tijdsperk steeds langer. Zo is het dan vaak niet meer elke drie tot vier maanden nodig, maar soms pas weer na zes tot zeven maanden.

fillers-image

Benieuwd hoe een behandeling met spierontspanners jouw uitstraling kan verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-clinics-arrow

Vragen? Neem contact met ons op