Behandeling

Gezicht

Stoor jij je aan je rimpels? Heb je last van een boze blik of een zwaar gevoel rondom je ogen? Of heb je last van terugkerende hoofdpijn?

Spierontspanners kunnen een uitkomst bieden voor cosmetische en medische redenen. Botuline toxine, is een spierontspanner die ervoor zorgt dat de behandelde spier tijdelijk niet meer kan samentrekken. Doordat de spier niet meer goed samentrekt, kan er geen rimpel meer in de huid gevormd worden. Hierdoor wordt de huid gladder en strakker. Rimpels kunnen daarmee zowel verminderd als voorkomen worden. Een behandeling met spierontspanners geeft ongeveer drie tot vier maanden resultaat. Daarna kan de behandeling herhaald worden.

Welke zones in het gezicht zijn er?

Spierontspanner behandelingen in het gezicht worden vaak verdeeld in zones. Populaire zones om te behandelen zijn de frons, het voorhoofd en de kraaienpootjes. Dit zijn rimpeltjes die met de leeftijd in het gezicht ontstaan en een veroudering van het gezicht geven. Een behandeling met spierontspanners zorgt ervoor dat deze rimpeltjes in het gezicht vervagen of zelfs verdwijnen, afhankelijk van de diepte van de rimpeltjes.

Hoe vaak moet je spierontspanners in het gezicht herhalen?

Een spierontspanner behandeling werkt gemiddeld drie tot vier maanden. Wanneer het effect van de spierontspanners afneemt, is het aan te raden de behandeling te herhalen. Zo kun je het resultaat goed onderhouden en hoef je niet steeds vanaf nul te beginnen. Als de spierontspanner behandeling in het begin regelmatig herhaald worden, wordt het tijdsperk steeds langer. Zo is het dan vaak niet meer elke drie tot vier maanden nodig, maar soms pas weer na zes tot zeven maanden.

Wat mag je wel en niet na spierontspanners in het gezicht?

Na een behandeling is het belangrijk ervoor te zorgen dat de spierontspanners zich niet kunnen verplaatsen. Hiervoor is het belangrijk de eerste zes uur niet plat te liggen. Ook mag je niet in het behandelde gewricht wrijven of duwen. De eerste twee dagen mag je niet sporten of zware dingen tillen. Ook wordt een bezoek aan de sauna, spa of het zwembad afgeraden. Dit zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop naar de huid gestimuleerd wordt, waardoor de spierontspanners kunnen worden afgevoerd.

fillers-image

Benieuwd hoe spierontspanners jouw uitstraling kan verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-clinics-arrow

Vragen? Neem contact met ons op