Behandeling

Hyperpigmentatie

Heeft jouw huid last van pigmentatie na overmatige blootstelling aan de zon? Of heb je last van melasma? Hyperpigmentatie kan een vervelende klacht zijn. Middels effectieve behandeling kan jouw huid weer een egale teint terugkrijgen.

Hyperpigmentatie wil zeggen dat er op een bepaalde plek in de huid te veel pigment aanwezig is (hyper = te veel, pigmentatie = pigment). Hierdoor is dat ene stukje huid donkerder vergeleken met de rest van de huid. Deze donkere kleur wordt veroorzaakt door ‘melanine’, het stofje wat een donkerdere kleur aan de huid geeft. Er bestaan verschillende vormen van hyperpigmentatie. De meest voorkomende vormen zijn: melasma (zwangerschapsmasker), post-inflammatoire hyperpigmentatie en hyperpigmentatie ten gevolge van zonneschade.

Voor het behandelen van hyperpigmentatie is het belangrijk om te bepalen in welke huidlaag de hyperpigmentatie gelegen is. Ligt het in de epidermale (oppervlakkige) huidlaag? Dan is de hyperpigmentatie vaak lichtbruin van kleur en vaak goed te behandelen met huidtherapie. Ligt het in de dermale (diepere) huidlaag? Dan is de hyperpigmentatie vaak donkerbruin of -grijs van kleur. Dit pigment is lastiger te behandelen en verdwijnt vaak niet helemaal, maar kan wel worden opgelicht.

Afhankelijk van de vorm en diepte van de hyperpigmentatie zijn er verschillende manieren om te behandelen. De opties variëren van dermatologische crèmes en serums, tot speciale peelings en/of microneedling. Vaak kiezen wij voor een combinatie van meerdere behandelingen voor het optimale resultaat. Onze huidtherapeute maakt samen met jou een persoonlijk behandelplan.

Prijzen

ject-hyperpigmentatie

Benieuwd hoe hyperpigmentatie jouw uitstraling kan verbeteren? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult.

Plan een gratis consult
ject-arrow
Bel met een specialist
ject-arrow

Vragen? Neem contact met ons op